17 Haz 2011

yine kola'ya kaçtım

Maalesef göreceli enerji ve konsantrasyon sağlamak adına böyle şeyler yapıyorum. ümidim eski bağımlılıkları hatırlamamak.

badem balık

Akşam yemeği saatini badem yiyerek geçiştirince ve vakit olarak da bayağı geç kalınca, biraz salatanın üzerine konserve somon balığı açtım ve yedim. Üzerlerine limon sıktım yemeden önce. Konservenin içinde katkı olarak bitkisel yağ yoktu, sadece tuz ve su. Kalitesiz yağ olacaksa hiç olmasın daha iyi denebilir. Afiyet oldu bile.

aceleyle kalkan sindirmek için oturur

Sabah daha hızlı bir kahvaltı edebilmek uğruna elim Nutella'ya gitmişken, vazgeçip ufak bir kâsede salata, domates ve limon olayına giriştim. Bir yumurta haşladım ve onu yine bir dilim ekmekle yedim. Yumurtanın sarısı akıyordu. Ancak aldığım yumurtalardan pek memnun değilim, ucuzundan aldım ve başarısızlar. Burada kafes, açık hava, tamamen biyo diye sınıflandırmalar var yumurtaları çıkaran tavuklar hakkında. O açıdan bilgilendirici ve güzel.

Neyse efendim, kahvaltımı bir dilim ballı polenli ekmekle bitirerek ivedilikle evden çıktım. Bunun üzerinden belki üç saat geçmedi ki, genel bir açlık ve üşengeçlik hissiyle yine et dürüme yöneldim. Onun içinde bolca et, ince olduğu için tercih sebebim olan lavaş, salatalar filan vardı. Ekstradan patates kızartması koydurdum içine, ama pek sağlıklı bir ekleme değildi bu yaptığım. Yine afiyet oldu.

ders nezaretinde atıştırma

Beyine kan gitmesi ve tansiyonun geri gelmesi amacıyla bir adet muzu mideye yuvarlarken, arkadaşın masaya koyduğu tuzlu fıstıktan da tırtıklanmıştır. Sabah ola hayrola diyerek, bir büyük bardak su içerek (gerçi bardak kullanmıyorum, plastikçiyim ve kansere davetiye çıkarıyorum) midemizi kandıracağız.