16 Haz 2011

koka içtim kola içtim

Bir kutu kola içtim. Şekerlisinden. Gocunmadım. Biraz yapay enerjiye ihtiyacım var. Adamlar 35 gram şekeri 330ml kutunun içine nasıl sığdırıyorlar aklım ermiyor. Resmen şurup bu.

yusyuvarlak

Yemekten önce iki avuç fındıkla, fındık stoğumuzu derinlerden sarstıktan sonra, akşam yemeğini geç kalmadan yemeğe karar vererek çalışmalara koyulduk. Bir hazır mantarlı pizza ki, dünyanın en fazla katkı maddesi içeren şeyi olabilir. Bunu düşünün. Bir de dandik bir fırında, bunun üstünün çok altının az piştiğini düşünün. İşte size sağlıksızlık. Üç beyazdan hepsini içeriyor.

Tüm bu başarısız hamleleri bertaraf etmek için yeşillik, havuç ve zeytinyağı içeren basit bir salata yaptım yanına. Ama yine o iki gün önce açıp da bitirmek durumunda olduğum dandik portakal suyundan koydum bir bardak. Portakal suyum bitti. Afiyet şeker oldu.

sarı sarı lop lop

Karışık market salatamı yıkadım, üzerine biraz yeşil salata kestim. Bol suyla yıkadım, Almanlar gibi hıyar değilim. Üzerine domates kestim. Çedar peyniri dilimledim. Limon sıktım ve sızma zeytinyağımdan döktüm. Bu şablon fiksleşmeye başladı denebilir. Beri yanda haşladığım yumurtalarımı ne salatanın içine akacak ne de sarısının rengi uçacak kadar haşladım, salataya ekledim. Yanında iki dilim ekmek yedim. Bu seferki kepekli biyo olandan değil, ama lezzetli ve bol tohumlu başka bir ekmek, bir alt kademe olması gerekiyor. Ekmeğin ikinci dilimi yine Bolu balımdan ve polenimden nasiplendi. Böyle kahvaltıya can kurban. Su içiyorum, ama artık marketten aldığım SPA marka sudan değil, musluktan dayamaya başladım. Uzun süredir su taşımaktan bıkmıştım zaten, değirmen dönmüyordu.

kuru ve gece yemiş

Sinirimi yatıştırmak için birer avuç ceviz-fındık-badem'e koştum. Yakında onlar tükenecek, yerlerine yenilerini koyamayınca ben nereye doğru koşacağım bakalım! Afiyet oldu gibi.