11 Haz 2011

ne yedim belli değil



Etimi pişirdim, içinde yumurta ihtiva ettiği söylenen makarnamı haşladım, ki makarnanın miktarı fazla değildi. Yanında yeşillikli ve market karışığı salatam, havucum ve domatesim vardı. Oturup yedim bunları. Öyle acele etmeden yedim ama, yavaş yavaş. Yine protein zenginlikli, ama bu sefer günlerdir uzak durduğum karbonhidrattan da biraz aldım. Aslında uzak durmak ya da kaçmak gibi isteklerim yok. Normalde karbonhidratı makarna ya da pilav gibi hızla şekere dönüşebilen mamüllerden değil de bakliyatlardan alabilsek süper olacak. Ancak yalnız yaşadığım için tencere yemeği konseptine bayağı uzak kalmaktayım ve bu yüzden bakliyatlarla aram açık. Yine bir şekilde afiyet oldu!

yine kahvaltı yok

Rezil durumlardayız. Öğlen üç buçukta uyandığımız için güne sağlıksız bir başlangıç yaparak, bir dilim kepek ekmeği üzerine Bolu balı sürdüm ve üzerine polen serptim. Markette İglo'nun balık ürünlerini elime tutuşturdular iki lokma ondan yedim, hemen de yemek öncesi zeytin-çedar peyniri atıştırarak eşşek gibi 350 gram etimin pişmesini bekliyorum. Aslında bok gibi bir yemek düzeninde ilerlediğimi söyleyebiliriz. Rahatlıkla söyleyebiliriz bunu evet.

bir avuç badem

Sabaha karşı badem yemeğe bayılırım. Cidden her zaman yapılması gereken bir şey bu! Uyku düzeninin bozulması yüzünden akşam 7 buçukta yediğimiz yemeğin sekiz saat sonra tesirini yitirmesi normal karşılanabilir. Ancak bu saatte uyumuyor olmamız hiçbir biyolojik nedene dayandırılamaz. İşte şimdi afiyet oldu!